PowerXtreme X10

Adviesprijs€ 353,00
-1%
€ 349,00
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

PowerXtreme X10

Alle informatie over de toestand van de accu direct op uw smartphone afleesbaar met aan/uit functie


Een kleine krachtpatser die slechts 2.100 gram weegt en uw mover gemakkelijk tot 30 minuten kan voeden. We raden het gebruik van de PowerXtreme X10 aan voor caravans met een totaalgewicht tot 1.500 kg. De PowerXtreme X10 is bestand tegen stromen tot 150A en doet op geen enkele manier onder voor de grotere en zwaardere accu’s, maar biedt aanzienlijke voordelen.

De PowerXtreme X10 is speciaal ontworpen voor de energievoorziening van movers. Een traditionele 25 kg zware gel of loodzuur accu is verouderd. In tegenstelling tot gel en loodzuur accu’s is de PowerXtreme X10 volledig onderhoudsvrij. De PowerXtreme X10 kan volledig in de caravan worden geladen en mag volledig worden leeg getrokken, zonder in te boeten aan kwaliteit of levensduur.

Waarom is deze accu zo licht? Het is een LiFeP04 (Lithium – IJzerfosfaat) accu die uit het veilige lithium bestaat. Hoe valt uit te leggen dat een accu van 10 Ah voldoende is om een mover te bedienen, terwijl 90 Ah loodzuur accu’s op de markt zijn? Omdat het niet afhankelijk is van de capaciteit, maar van de prestaties. De speciaal ontwikkelde PowerXtreme X10 wordt hierdoor gekenmerkt. De prestaties zijn enorm, terwijl de capaciteit voldoende is om tot een half uur te kunnen manoeuvreren. Kleinere gel of loodzuur accu’s kunnen deze prestaties niet leveren en daarom worden minstens 90 Ah op de markt aanbevolen.

We horen vaak dat lithium accu’s veel duurder zijn dan gel of loodzuur accu’s. We kunnen dit alleen met een “ja” beantwoorden. Natuurlijk zijn de initiële kosten van een lithium accu hoger, maar de lange levensduur van de gemiddelde kosten per jaar is lager dan die van gel of loodzuur accu. Een ander voordeel is dat de PowerXtreme X10 is beschermd tegen oneigenlijk gebruik door een BMS (accubeheersysteem) en dus niet voortijdig faalt. De PowerXtreme X10 is een veilige en langdurige investering.


IP-Klasse: IP 62

Capaciteit: 10 Ah / 128 Wh

Beveiligingen: Overstroom / over- en onderspanning / kortsluiting / temperatuur

Nominaal Voltage: 12,8 V

Gebruikstemperatuur: -20°C tot +60°C

Laadtemperatuur: 0°C tot +45°C

Opslagtemperatuur: -10°C tot +45°C

Gewicht: 2,1 kg

Communicatie: Bluetooth via PowerXtreme App uit leesbaar

Garantie: 5 jaar * (2 jaar standaard + 3 jaar extra na registratie) en max 2000 cycli

Levensduur: > 2000 cycli (80% DOD)

Cel Chemie: LiFePO4 (Lithium Ijzer Fosfaat)

Afmetingen: 182 x 120 x 90 mm